Praag 2016, deel 2

Hoi allemaal!

Zoals jullie in mijn vorige artikel over Praag konden lezen ben ik afgelopen zomer daar geweest! Jullie konden het ook al zien op mijn YouTube kanaal.

Maar goed, vandaag neem ik  jullie mee naar de stad van Praag, de beneden stad.

Op dag 2 zijn wij vooral wezen shoppen en wij zijn langs een aantal bezienswaardigheden geweest!

Op dag 2 besloten wij wat vroeger op te staan, namelijk om 07.00 uur. Dit is voor mij erg vroeg. 😉 Nadat wij ons klaar hadden gemaakt, besloten wij om naar het ontbijtbuffet te gaan. Om 9 uur zou namelijk de bus vertrekken en hier wilde wij graag gebruik van maken. 🙂

20160712_082809

In Tsjechië kennen zij niet het brood wat wij hier kennen. Alles wordt ‘vers’ gemaakt. En het smaakt anders. Hetzelfde geldt voor de kaas.

Wij waren al voor 09.00 uur klaar met eten. Dus keken rond in de accommodatie zelf.

Rond 09.15 uur gingen wij weg met de bus. Het rijden naar de binnenstad duurde ongeveer 20 minuten.

20160712_093418

 

Wij werden bij de Engelenbrug afgezet. Dit was dan ook meteen het punt waar wij werden opgehaald ( als je weer terug wilde rijden met de bus).

 

Hier was het dan ook tijd voor onze eerste echt Praagse foto.:) Met natuurlijk de Moldau  op de achtergrond. Hier werd ik al verliefd op Praag. ❤

Wij besloten maar om over de brug heen te lopen omdat wij hoorde dat Palladium ( een winkelcentrum) daar zou zijn. Wij wilden op deze dag de stad ontdekken en nog niet teveel naar alle bezienswaardigheden gaan.

Toen wij een straat inliepen, kwamen wij in een soort P.C. Hooftstaat van Praag terecht.  D&G, Hermès, Prada, Dior, Gucci, Hugo Boss, Cartier, Rolex, Louis Vuitton, nou hé heb je nog even.. In ieder geval winkels waar ik niet genoeg shopgeld voor had meegenomen. :p

Wij kwamen terecht op het Oude stadsplein. Hier maakten wij wat foto’s.

P1010153

Wat wij alleen niet wisten is dat het astronomische uurwerk hier gewoon op de hoek zat..(: Skoda..

Wij liepen weer verder en kwamen hier al de eerste echte souvenir winkeltjes tegen. Wij besloten dus ook om alvast iets voor onszelf te kopen. Zo kocht ik een magneet.

Al snel liepen wij hierna de stad in. Er zijn een aantal kleine winkelcentra ( die niet veel aan zijn) in de stad. En er zijn veel winkels die je ook gewoon hier in Nederland hebt zoals de H&M, Mango, Zara, New Yorker en zelfs de Albert. 😉

Natuurlijk zijn er ook winkels die wij niet hebben. Denk aan de Rossman of de DM. Ohja, de Rossmann en de DM hebben een aantal dezelfde merken, alleen bij de Rossmann zijn die producten wel een stukje duurder. Denk bijvoorbeeld aan de Lady Speedsticks.

Een winkel die wij helaas niet meer hebben is de Sephora. In Praag zijn wij er 4 tegen gekomen. Maar allemaal zijn zij zo klein, als je de Sephora’s in Parijs of Barcelona kent. In Tsjechië verkopen zij trouwens geen Tarte, mocht je daar naar opzoek zijn.

Nadat wij de winkels zijn afgegaan, besloten wij om wat te eten. In Palladium gingen wij naar de bovenste etage. Hier gingen wij voor L.A. Fingerfood. Niet zo een aanrader. Het eten was koud, de kip was nog iets rozig en bovendien het was heel erg vettig ( vis ).

 

Wij  hadden het shoppen nu wel gezien. Dus besloten weer te lopen door de stad. Of nou ja, niet echt door het centrum maar wij lieten ons ‘verdwalen’ door Praag.

Zo kwamen wij weer locale winkeltjes tegen. Heel leuk! Uiteindelijk kwamen wij weer bij de Moldau uit. Dus wij liepen weer richting de Engelenbrug. Na wat gezeten te hebben op  een bankje konden wij er weer tegen aan!

Wij besloten de bezienswaardigheden af te gaan. Met te beginnen bij de Joodse wijk.

 

Vervolgens door naar de Karelsbrug te lopen.

 

Om daarna onder de Karelsbrug te poseren. 😉

 

En als laatst van de serie Karelsbrug, op de Karelsbrug.

Vanaf hier begonnen onze vermoeide gezichtjes te komen. Dus let daar vooral niet op. 🙂

Wij waren weer wat vermoeider, dus besloten weer een bankje op te zoeken. Hier bespraken wij wat wij nu gingen doen, want wij kregen wel weer trek. Op Facebook tagde wij elkaar wel eens in een bericht over een plaatje wat er heel lekker eruit zag. Misschien doet dat jullie ook wel aan iets denken.. Chimney cake! Eh ja, hier hadden wij eigenlijk meer van verwacht..

20160712_173958

Ondertussen was het alweer ongeveer 17.30 uur. Dus wij besloten weer een stukje richting de bus te lopen. Wij konden het gewoon niet uitstaan dat wij het Astronomisch uurwerk nou nog steeds niet tegen waren gekomen.. Dus wij waren van plan om bordjes te volgen.

Eindelijk vonden wij hem! Maar nu was het nog een klus om hem er helemaal erop te krijgen, zonder dat je mede toeristen een  klap gaf. Het was er heel erg druk!

Zo iets dan maar! 😉

Toen wij de hoek om gingen, kwamen wij dus weer op het Oude stadplein terecht. Wisten wij dit maar eerder..  Hahaha, nou ja achteraf konden wij er wel erom lachen.

Nu was het weer tijd om naar de bus te gaan. Wij kregen nog een stadstour met de bus.

Met deze stadstour gingen wij naar plekken wat te voet gewoon iets te ver is. Heel fijn om mee te maken! 🙂

Als een van de laatste bezienswaardigheden, bracht de bus ons naar een plaats waar je goede panorama foto’s kon maken!

Terug bij de accommodatie hebben wij niet veel meer gedaan. Wij begonnen met onze filmpjes te bewerken. En het resultaat kan je hieronder zien!

Of wil je misschien zien wat ik allemaal heb gekocht? Dan kan hier beneden !

 

In ieder geval, dit was mijn artikel van dag 2! Er komt alleen nog een artikel van dag 3 online want op dag 4 gingen wij al heel vroeg naar huis toe!

Hopelijk  vonden jullie het leuk om te lezen !

Wat vonden jullie het mooiste bezienswaardigheid van dit artikel?

Liefs Shannon ❤

 

Advertenties

3 gedachtes over “Praag 2016, deel 2

  1. Fijn dat jullie uiteindelijk toch nog het Astronomisch Uurwerk hebben gezien! Ik denk dat ik deze bezienswaardigheid het mooist/meest speciaal vind. Misschien dat ik er wel anders over denk als ik de bezienswaardigheden met eigen ogen heb kunnen aanschouwen.
    -X-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s