Praag 2016, deel 3

 

Hoi allemaal!

Vandaag is het tijd voor artikel 3 van Praag, dit zal dan ook de laatste zijn van deze mooie vakantie. Dit keer zijn wij meer de bovenstad gaan verkennen. Maar ook zijn wij weer in de benedenstad geweest hoor. Wij hadden flink wat souvenirtjes ingeslagen. Ook hadden wij eindelijk tijd om te ‘chillen’. In de avond waren wij nog met 2 andere meiden een winkelcentrum in geweest dichtbij ons hotel.

Deel 1

Deel 2

Wij begonnen deze morgen weer om 7.00 uur, tenminste dat was het tijdstip dat de wekker ging. Na ons klaar gemaakt te hebben, gingen wij weer naar het ontbijt buffet toe. Het was weer van alles wat.

20160713_082235

Rond 9 uur vertrokken wij weer met de bus richting het centrum van Praag. Dit keer werden wij in de bovenstad afgezet.

Wij bezochten het kasteel/de burcht van Praag. Wauw wat een mooi ding is het ook! Echt groot ook!

 

Toen wij aan de andere kant eruit liepen kwamen wij weer op een plek met heel erg mooi uitzicht! Je kon weer zo over Praag heen kijken en genieten. Ook zat er een Starbucks, dus mocht je moe zijn en willen genieten van het uitzicht, dan is dat daar echt een aanrader!

 

 

Ook  zagen wij vanaf dit punt een trap, een waar je hele leuke foto’s kon maken. Natuurlijk hebben wij hier gebruik van gemaakt! Aan de andere kant zagen wij weer een leuke plek als achtergrond, met kleurrijke huisjes!

Hierna besloten wij om naar boven te klimmen. En dat was nog wat. De weg ging best stijl omhoog! En aangezien wij al wat vermoeider waren was dit nog een klim. Tussendoor keken wij nog bij souvenir winkeltjes. Hier liggen de prijzen iets lager dan in de stad. Maar alsnog niet op alles hoor!

Wij liepen trouwens ook langs het punt waar wij de dag ervoor panorama foto’s hebben gemaakt.

Eindelijk kwamen wij bij de ‘Eiffeltoren’ aan. Eigenlijk viel dit best tegen. Wij hadden er meer ervan verwacht.. Maar zoals in elke stad heb je punten die mee- en tegenvallen.

Wij besloten om naar de kabelbaan te gaan. Wij wisten niet wat wij hiervan moesten verwachtten en hoeveel het zou kosten. Maar voordat wij daar aankwamen, kwamen wij weer langs een binnenplaats. Dit keer met allemaal bloemetjes. Wij zagen weer een kans om onze ‘shoot’ te houden. Dit is trouwens ook een plek waar je lekker kan uitrusten en kan ontspannen. ( Mocht je bijvoorbeeld even uit de stad willen).

Wij besloten vervolgens om naar de kabelbaan te gaan. Dit viel dus gewoon onder het ov.. Voor een half uur kost een kaartje €0,88,- omgerekend. Dat is 24 kronen. Geen geld! Je kan ook gewoon overstappen. Dit hebben wij dus ook gedaan.

Ben je lui, of juist slim. Dan hoef je niet die enorme klim te doen. Maar dan kan je de kabelbaan omhoog nemen. Hij vertrekt volgens mij om de 10 minuten. Maar er staat wel een langere rij daar.

 

Eigenlijk stapten wij over naar de verkeerde richting. 🙂 Maar toen wij uit wilden stappen, kwamen wij uit bij een winkelcentrum! Eentje waar zij een Sephora, NYX cosmetics winkel en nog vele andere leuke winkels hadden! Maar wij hadden honger, dus besloten eerst even te lunchen bij de KFC, hier hadden wij beiden trek in. En in Praag wordt je ermee dood gegooid, zeg maar wat de Mc Donalds bij ons is, of nou ja. De KFC kom je daar vaker tegen! Er zijn hier trouwens heel veel locals omdat dit niet in het centrum is.

P1010528

Wij hadden allebei een Hotwings menu gekozen. Dit kostte nog geen €4,05 per persoon! Bovendien, je mag zo vaak je beker vullen als je wil! Zo als je ziet. Het eten in Praag ligt wel een paar euro lager dan in Nederland.

Vanaf nu begonnen wij echt met shoppen en souvenirtjes kopen, dus ik heb vanaf nu geen/bijna geen foto’s.

De halte die je moet hebben heet Andel. Je kan hier met Metro B komen of met de tram.

Hierna besloten wij weer richting het Palladium te gaan, de Metro rijdt richting het Palladium. In het centrum gingen wij echt voor de souvenirtjes.

Nadat wij voor iedereen souvenirtjes hadden gekocht, was het tijd om écht even te relaxen. Dit deden wij onder het genot van een wit wijntje en een pizza. De pizza deelden wij samen, Het ging alweer richting avondetentijd. De Italiaan waar wij hebben gegeten heet: Il Mulino, dit is een aanrader, vriendelijk personeel en lekker eten. Plus je hebt Wi-Fi, de code moet je even vragen. 🙂

Hierna gingen wij over een marktje terug naar de bus die bij de Engelenbrug stond. Helaas begon het te regenen.. Zelfs nu zagen wij nog toeristen op segways rijden. Je ziet die kregen overal in de stad. Op sommige plekken zijn de segways zelfs verboden!

Wij werden afgezet bij een winkelcentrum bij ons vlak om de hoek. Het winkelcentrum heet Chodov. Wij gingen hier heen met 2 meiden die wij in de bus hebben ontmoet, Yara en Kim.

Omdat wij niet echt de weg in het donker terug konden vinden, hebben wij daar wat meegemaakt. Over de autorijbaan via de rotonde hebben wij de weg terug kunnen vinden. 🙂 Levensgevaarlijk, maar wij hebben goed opgelet! 🙂 Daarna zongen wij vrolijk in de regen liedjes en wij kwamen zo bij de accommodatie. Dat was nog eens een spannende maar hele leuke wandeling!

Terug bij het hotel besloten wij een drankje te doen op onze hotelkamer. Toen heb ik ook typisch Tsjechisch bier gedronken. Maar jeetje wat een beker krijg je daar van!

Daarna was het weer op tijd naar bed, want de volgende ochtend stond de wekker om 5 uur alweer!

De vlog van dag 3:

De shoplog:

Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen! Dit waren mijn verhalen over Praag alweer. Ik heb een super leuke vakantie samen met Faleska gehad!

Bedankt voor het lezen en binnenkort kunnen jullie alweer artikelen over Lissabon verwachten, want vannacht vertrekken mijn zus Cindy en ik alweer naar Schiphol! Ik ga voor het eerst met besef vliegen dus ik vind het super spannend! Ik kon vannacht niet slapen ervan en was vanmorgen alweer super vroeg wakker, dat zelf mijn zus zei: Wow wat ben je vroeg wakker hahaha!

Waar ben jij de laatste keer op vakantie naar toe geweest?

Liefs Shannon ❤

 

Advertenties

3 gedachtes over “Praag 2016, deel 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s